10 Mart 2020 Salı

Bayanlarda Cinsel Uyarılma




Bayan bedeninin cinsel ilişkiye hazır hale gelmesi erkeklerin fiziksel özelliklerine ve bedensel cinsel ilişki hazırlığına göre büyük farklılıklar göstermektedir. Bayan bedeninin fiziksel özellikleri dolayısıyla cinsel ilişki öncesinde hazır hale gelmesi kesin olarak zorunlu değildir ancak bayanların da cinsel ilişkiden zevk alabilmesi, sağlık sorunları yaşamaması, cinsel doyuma ulaşmaları ve cinsel ilişki sırasında acı çekmemesi için cinsel uyarılma yaşamaları gerekmektedir. Bayanlarda cinsel uyarılma kendisini beylerde olduğundan farklı olarak gösterir ve fiziksel olmaktan çok hissi bir durum olduğu gerçeği hem psikologlar hem de cinsel sağlık uzmanları tarafından kabul edilmiştir.

                Bayanlarda cinsel uyarılma göstergesi olarak kabul edilen ıslanma durumu gerek cinsel uyarılma bozukluğu, gerek cinsel ilişkinin nedeni gibi birçok farklı sebepten aksayabilir ve bu durum hem cinsellikten soğuma hem de cinsel ilişki sırasında büyük fiziksel acılar çekme gibi sonuçlar doğurabilir. Hem ülkemizde hem de dünyada birçok bayanın cinsel doyuma ulaşamamaktan yakınmasının ana sebeplerinden biri olan cinsel uyarılma bozukluğu özellikle taciz ya da tecavüze uğramış bayanlarda daha sık görülmektedir.

                Cinsel Uyarılma Bozukluğu Nedir?


                Bayanların cinsel ilişkiye hazırlık aşamasında yaşanan yakınlaşma ve ön sevişme durumunda sürekli ve birden fazla olarak ıslanma ya da kabarma sorunu yaşaması olarak tanımlanan cinsel uyarılma bozukluğu kendisini cinsel ilişki sırasında yaşanan acı ile göstermekte ve ilerleyen durumlarda yaşanacak kalıcı orgazm sorunlarına sebebiyet vermektedir. Bayanların ilişki sırasında ilişkiye hazır halde olmaması sebebiyle yaşadığı acıdan doğan durumlardan biri olan ilişkiden zevk alamama, ilişkinin bayan için asla doyuma ulaşamaması gibi sıkıntılar doğurmaktadır.

                Cinsel Uyarılma Bozukluğu Nedenleri


                Bayanlarda cinsel uyarılma sorunlarının nedenleri arasında ilk sırada ön sevişme süresinin kısalığı ve partnerlerin birbirlerinin ihtiyaç ve isteklerini bilmemesi yer alıyor. Dünya genelinde yapılan anketlerde elde edilen veriler de gösteriyor ki cinsel uyarılma bozukluğu ön sevişme süresi ortalamasının uzun olduğu ülkelerde daha az yaşanırken ortalamanın altında kalan ülkelerde bayanlar bu sorundan daha fazla yakınıyor.

                Bayanlarda cinsel uyarılma sorunlarının önemli nedenlerinden biri de psikolojik travma durumları. Erken yaşta cinsel ilişki deneyimi yaşama, taciz ya da tecavüz ile beden bütünlüğüne kasıt gibi durumlara maruz kalan bayanların oluşturdukları cinsel ilişki korkusu ve cinsel birleşmeden kaçınma hissi de cinsel uyarılma bozukluğu nedenleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.  

                Cinsel İsteksizliğin Nedeni Cinsel Uyarılma Bozukluğu Mudur?


                Cinsel uyarılma bozukluğu özellikle erken yaşlarındaki bayanlarda cinsel isteksizliğe de neden oluyor. Cinsel ilişki ile yeni tanışmış bayanlarda yaşandığında cinsel isteksizlik gibi önemli bir soruna da yol açabiliyor. Uyarılma eksikliği yaşadığı halde cinsel birleşme içerisinde olan ve bu durumdan zevk almak bir tarafa önemli acılar ile karşı karşıya kaldıklarından cinsel yaşamlarının başında cinsellikten soğuyorlar ve bu durum erken dönemde psikolojik ve fiziksel tedavi ile çözülmediği takdirde kalıcı bir hal alabiliyor.

                Cinsel Uyarılma Bozukluğunun Yol Açacağı Sorunlar Nelerdir?


                Bayanlarda cinsel uyarılma eksikliği ya da bozukluğu kısa süre içerisinde cinsel korku ve isteksizlik boyutuna ulaşabileceği için mutlaka önemsenmesi ve erken dönemde tedbir alınması gereken bir durum. Başta sağlık ve psikolojik sorunlar olmak üzere aile içerisinde de mutsuzluk ve sorunlara yol açabilecek bu durum çift terapileri, cinsel terapiler ya da kayganlaştırıcı ilaçlar ile çözülebilmekte ya da görülen etkileri minimum düzeye indirilebilmektedir. Sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir psikoloji için sağlıklı cinselliğin önemi cinsel uyarılma bozukluğu hakkındaki ciddiyeti de gözler önüne sermektedir. Bu sorunu düzene sokmak için etkili bayan azdırıcı damla ürünleri oldukça faydalı ilalardır.



Bayanlarda Orgazm Kolaylığı Sağlayan Ürünler


                Günümüzde cinsellik eskilere oranla çok daha rahat konuşulabilen, araştırılabilen ve iyileştirilebilen bir hal almış durumda. Eskiden tabu olan birçok konuyu artık uzmanlar ve psikologlar ile rahatlıkla konuşabiliyor olmamız cinsel hayatımızın kalitesini de olduğundan çok daha üst seviyeye taşıyor. Bayanların toplum içerisinde kendilerine daha büyük yer kazanması da bu durumu olumlu etkileyen edenlerden bir diğeri. Günümüzde hala cinsel ilişki sırasında asla doyum yaşayamayan ve eşlerine ya da doktorlarına bunu söylemekten utandığı için çözümü çok basit şekilde sağlanabilecek cinsel doyumsuzluk sorunu ile hayatları boyunca beraber yaşamak zorunda kalabiliyorlar.

                Cinsel doyumsuzluk yaşayan ve ilişkide orgazm olamayan bayanların bu sorunlarının en büyük sebeplerinden biri cinsel uyarılmada yaşanan eksikliklere ve bozukluklara bağlı olarak cinsel ilişkiye hazır hale gelememektir. Vücutta gerçekleşmesi gereken değişimler henüz yaşanmamışken cinsel ilişkiye giren bayanların ilişki sırasında zevk almak yerine acı çekiyor oluşu cinsel doyumsuzluk sorununun en önemli nedeni olarak kabul edilmekte ve devamı halinde cinsel isteksizlik ve cinsel soğumaya kadar çok ciddi boyutlara ulaşabilmektedir.

                Bu soruna bağlı olarak yaşanan cinsel doyumsuzluk sorununun giderilmesi için kullanılabilecek en güzel ürünler cinsel kayganlaştırıcılar ve kayganlaştırıcı kremler . Bayanlarda cinsel ilişki öncesinde meydana gelmesi gereken hazırlık sürecinin en önemli adımı olan ıslanma evresinde yaşanan eksiklikler sebebiyle oluşan acıları gidermenin en etkili yollarından olan kayganlaştırıcı krem ve benzeri ürünler ile bayanlar cinsel ilişki sırasında acı çekmeyecekleri için cinsellikten keyif alabilir ve böylelikle cinsel doyumsuzluk sorununu geride bırakabilirler.

                Bayanların cinsel ilişkide kendilerini rahat hissedebilmeleri cinsel doyum açısından büyük önem taşımaktadır. Orgazm olma düşüncesini aklından çıkaramayan ve bu yüzden tüm ilişki boyunca cinsel doyumsuzluk endişesi yaşayan bayanlar bu düşünceye saplandıkları için keyif veren cinsel ilişkilerden bile orgazm yaşayamadan ayrılabiliyorlar.

                Bu durumun önüne geçilmesinin en iyi yolu ise cinsel performansı arttıran azdırıcı ilaç ve damlaları kullanmak olacaktır. Cinselliği yeni bir boyuta taşıyan ve çiftlerin daha önce yaşadıklarından farklı bir cinsel deneyim yaşamasını sağlayan bu ürünler sırasında kadınlar kendilerini çok daha rahat hissedecekleri için orgazm olma düşüncesini kafalarından atıp kendilerini ilişkiye verecekleri için çok daha kolay bir şekilde doyuma ulaşabilirler.

Cinsel Sağlık Ürünlerinin Önemi


                Hem ülkemizde hem de dünyada birçok kadının yaşadığı cinsel doyumsuzluk sorunu bayanların cinsel hayatlarını adeta bir eziyet haline getirebiliyor ve bu durumun devamlı olarak kendini göstermesi bayanların cinsel yaşamdan soğumasına ve kaçınmasına neden olabiliyor. Bu durumun erken dönemlerde önüne geçilmediği takdirde aile içerisinde sorunlara neden olması, çiftlerin arasının bozulmasına sebebiyet vermesi de kaçınılmaz bir hal alıyor. Cinsel anlamda ilişkiye girdiği halde doyum yaşayamayan bayanların cinsel gerilimleri de yüksek olacağından sosyal hayatları içerisinde gergin ve sinirli olmaları iş hayatlarından aile yaşamlarına kadar birçok değişkeni olumsuz yönde etkiliyor. Cinsel sağlık ürünleri ile bu sorunlar kökünden çözüm buluyor.

                Tüm bu sebeplerin önemine dikkat çeken uzmanlar bayanların bu durulma karşılaştıklarında uzmanlardan ve kullanılabilecek ürünlerden yardım almalarının önemini vurgularken. Cinsellik içerisinde yaşanan sorunların konuşulmadıkça ve çözümü aranmadıkça kalıcı hale gelebileceğinin ve bu durumun partnerler arasında duygusal soğumalara da neden olabileceğinin altını çiziyor. Bayanların cinsel sağlıklarının ve sağlıklı bir cinsellik yaşamalarının beden sağlıkları için de büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar şu tavsiyede bulunuyor. Sorunla yüzleşmenin sorunların çözümünde çok büyük önem taşıdığının ve bu sebeple cinsel hayatınızda yaşadığınız sorunları yok saymak yerine bu sorunların üzerine giderek önlemlerini almanızın ve çözümlerini aramanızın çok daha büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Kamagra Jel Faydaları Hakkında

  Kamagra jel, erkeklerde görülen ereksiyon sorunlarını tedavi etmek için kullanılan bir cinsel performans arttırıcı üründür. Bu jel, silden...