12 Mart 2020 Perşembe

Erken Boşalmaya Çözüm



Erken Boşalma Sorunu Nedir?


                Erkeklerde sık görülen cinsel ilişki sorunlarından biriside erken boşalmadır. Bu sorunun net tanımı uzmanlar tarafından yapılamamış olsa da bazılarına göre ilişkiye başlamadan gerçekleşen boşalma, bazılarına göre başlar başlamaz gerçekleşen boşalmadır. Genel olarak tanımlayacak olursak ilişkinin hemen başında gerçekleşen boşalmadır. Cinsel hayatına önem veren erkeklerde pek görülmeyen bu durum bazı eşler arasından sorun yaratmasa da bazı eşler arasında başka sorunların ortaya çıkmasına da neden olabilmektedir.

Erken Boşalmanın Nedenleri


Erken boşalma nedenleri arasında en çok görülen düzensiz cinsel ilişkidir. Bu durum erkek partnerin normal hayatındaki kişilik özelliklerinden de kaynaklanmaktadır. Bu tür erkekler normal yaşamlarında da çok hızlı davranmaktan yanadırlar. Erkek partnerin bu sorunu çözmek için öncelikle ilişkiye boşalmak için değil tatmin olmak için girmesi gerekmektedir. Bu da erken boşalma nedenleri arasında gösterilmektedir. Yine psikolojik sorunlar da buna neden olabilmektedir. Bu sorunun ortaya çıkmasına neden olan diğer durum ise; ilk ilişkide heyecan nedeniyle olan ilk boşalma sonucu bunun bir sonraki ilişkide de böyle olacağı düşüncesinin olmasıdır. Bir sonraki ilişkiye bu düşünceyle giren erkek partner bu sorunu tekrar yaşama olasılığı oldukça yüksektir. Ve tekrar yaşadığında bu artık onun için bir sorun haline dönüşmekte ve zamanla diğer cinsel sorunları da beraberinde getirmektedir. Zamanla bu sorun cinsel isteksizliğe de neden olacaktır.

Bahsettiğimiz bu nedenler kişinin sosyal yaşamı ve psikolojik nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Erken boşalmaya neden olan bir diğer durum ise geçirilen bazı hastalıklardır. Geçirilen bazı ameliyatlar sonucu kalıcı olan sinirsel bozukluklar, prostat hastalığı ve ameliyatı, üregenital ameliyatlar ve hastalıklarda erken boşalmaya neden olabilmektedir. Nadir olarak görülse de bazı şeker hastalarında da buna bağlı olarak erken boşalma sorunu ortaya çıkabilmektedir.

Erken Boşalmanın Çözümü


                Erken boşalmanın çözüm yöntemleri arasında belirlenen birkaç yöntem direk birey tarafından uygulanıp kolaylıkla sorun ortadan kaldırılabilmektedir. Ayrıca erken boşalma sorunu yaşayan bireyin psikolojik bir sebepten dolayı bunu yaşadığı tespit edilmişse bu sorunun üstüne gidilerek ve bu sorun çözüme kavuşturularak erken boşalma ortadan kaldırılabilir. Erken boşalmanın en çok görüldüğü bireyler genellikle 20li yaşlardaki bireylerdir. Bunun sebebi ise tecrübesizliklerden kaynaklanmaktadır. Bu durumu yaşayan bireylerin en çok dikkat etmesi gereken nokta ilişkiye boşalmak için değil, tatmin olmak ve partnerini tatmin etmek için girmeyi beynine yerleştirmesi gerekiyor. Bunu en başından kafasına yerleştiren bireylerin %70inde bu sorunun çözüme kavuştuğu görülmektedir. Diğer bir çözüm ise ilk ilişkisinde erken boşalma yaşamak gayet normal bir durum olup bunu sürekli yaşayacağı düşüncesiyle yeni bir ilişkiye girmemek gerekmektedir. Çünkü ilk heyecan buna neden olabilmektedir. Ama bunun ilk ilişkiye özgü bir durum olduğunu bireyin bilmesi gerekmektedir.

                Erken boşalmanın çözümü için geliştirilen bazı teknikler bulunmaktadır. Bu teknikleri uygulayan bireylerin %90ında bu sorunun ortadan kalktığı görülmektedir. Bu tekniklerden birincisi dur-başlat tekniğidir; bu teknikte kadın partner erkeğin penisini el yoluyla üst üste uyarır. Boşalma olmadan önce uyarıyı bırakır, boşalma olmaz. Bunu üst üste 3-4 kez tekrarladıktan sonra erkeğin boşalması gerekmektedir. Bu şekilde erkeğin boşalmayı geciktirmeyi öğrenmesi sağlanır. Oldukça faydalı bir yöntem olan dur-başlat tekniği hasta bireyler %90 çözümle sonuçlanır.
Bir diğer teknik ise; sıkıştırma tekniğidir. Bu teknikte de kadın erkeğin penisini boşalma olması için uyarır. Tam boşalma gerçekleşecekken kadın erkeğin penisini yaklaşık 5 saniye kadar sıkar. Boşalma ertelenir. Bu yöntem sayesinde de erkekler boşalmayı geciktirmeyi öğrenmektedir.


Erken Boşalma Nasıl Önlenir


                Günümüz de cinsel hayatı olan erkeklerin en fazla yaşadığı ve bu durumdan rahatsız olduğu sorunların başında erken boşalma problemi gelmektedir. Bu sorun ile erkekler cinsel yaşamlarından haz alamamak ile beraber partnerler ile aralarında ki ikili ilişkilerde zarar görmektedir. Erken boşalma sorununun daha teferruatlı anlatımı ise ilişki anında yani penisin vajina içinde ki anından sonra erkeklerin, cinsel tepkileri normal şekilde olan partnerlerini tatmin edemeden ya da erkeğin direk kendi isteğinden bağımsız şekilde önceden boşalmasına prematüre ejaculation yani erken boşalma ismi vermektedir. Bu durumlara rastlanma oranı oldukça fazla sayıdadır. Ülkemiz de ise bu sayının çokluğundan ziyade tedavi konusu dikkat çekmektedir. Çünkü cinsel yaşam konusunda daha gelişememiş olmamız toplum içerisinde rahat bir konuşma konusu olarak görülmemesi, bu tür bir sorun yaşayan erkekleri bir hayli zor durumlara sokmaktadır. Öyle ki doktor muayenesi olma konusunda bile sıkıntı yaşayan erkekler olabilmektedir.

Peki; erken boşalmanın nedenleri hakkında konuşmamız gerekir ise bu sorunu tetikleyen birçok neden bulunmaktadır. Öncelik ile ilk sırada olan neden kişinin biyolojik yapısından kaynaklanmaktadır. Bu neden de kişinin gelişimi esnasında vücudunda ki değişimlerden dolayı kaynaklanan bir sorun olarak erken boşalma problemi yaşanmaktadır. Diğer nedenler ise psikolojik ve farklı sağlık nedenlerine bağlı olarak görülmektedir. Psikolojik nedenlerde genellik ile kişilerin ilişki anında ki bulaşıcı hastalık kapar mıyım, partnerimi hamile bırakır mıyım gibi korkuların yaşanması ayrıca suçluluk ve o anın vermiş olduğu gerginlik hissi de erken boşalmada başlıca nedenlerden biri olmaktadır. Sağlık nedenlerinden bahsedecek olursak ise erkeklerin bolca sorun yaşadığı prostat konusunda olmaktadır. Prostat iltihaplanması ve sinirsel bozukluklar yaşayan erkekler de erken boşalma nedeni ile cinsel ilişkilerinde sorun yaşayabilmektedir.

                Bunun üzerine erken boşalma nasıl önlenir gibi soruların yöneltilmesi ve duyulması da doğru orantılı olarak bir o kadar artmaktadır. Erken boşalma sorununda ilk olarak bu duruma neden olan sorunun açıklığa kavuşturulmasına çalışılmaktadır. Bunun sonrasında ise eşler arsı endişenin giderilmesi ve cinsel gerilimin azaltılması için sık sık cinsel ilişkilere girilmesi denenmektedir. Ama ne yazık ki bu yöntem de her zaman erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerde sonuç elde edilmesi ile sonuçlanamamaktadır da. Bu gibi durumlar da ise genellik ile cinsel tedavi ve sağlık ürünleri devreye girmektedir. 

Cinsel ilişkiler de ilişkinin geliştirilmesi ve kuvvetlendirilmesi adına birçok cinsel ürün bulunuyor. Bu ürünlerden bazıları ise erken boşalma sorununu çözüm aramaktadır. Farklı materyal ve tipler de olan bu cinsel ürünler ise oldukça etkili olabilmektedir. Piyasa da hap, geciktirici sprey ve krem şeklinde bulunan erken boşalmayı önleyen cinsel sağlık ürünleri farklı özellikler taşımaktadır. Bu neden ile de kişilerin ihtiyacına göre ya da kullana bilirliğine göre 3 ayrı yapı ve form da bulunmaktadır. Ama üçü de aynı etkiyi göstermektedir ama sadece tesir ve etki etme süreleri değişim göstermektedir.

                Örneğin geciktirici hap olarak alınan bu cinsel sağlık ürünleri erken boşalmayı en geç etkileyen ürünlerden olmaktadır. ağız yolu ile alına bu hapların vücut içerisinde amilimi uzun sürdüğünden ilişkiye girmeden daha uzun süre önce alınmalıdır.  Erken boşalmayı önlemek amacı ile geciktirici etkili krem ve sprey tarzında ki cinsel ürünler ise bölgesel olarak uygulandığından ve vücut tarafından emilimi daha kolay olduğundan etkisi daha kısa süre de etki etmektedir. Bu tipte ki ürünler ise ilişkiden yaklaşık 15 ile 30 dakika öncesinden uygulandığında çok fazla şekilde etkili olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Kamagra Jel Faydaları Hakkında

  Kamagra jel, erkeklerde görülen ereksiyon sorunlarını tedavi etmek için kullanılan bir cinsel performans arttırıcı üründür. Bu jel, silden...